Pizza met uiringen ansjovis en olijven

Pizza met uiringen ansjovis en olijven

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk smaakvolle pizza met uiringen, ansjovis en olijven. Het pizzadeeg is voorzien van stukjes zongedroogde tomaat en blaadjes tijm voor die extra rijke smaak. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Pizzadeeg

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pizza met uiringen ansjovis en olijven op tafel.

  1. Bereid het pizzadeeg (zie recept op pagina 53) of maak het pizzadeeg klaar volgens de bereidingswijze die op het pak vermeld staat. Verwarm de oven voor.
  2. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de zongedroogde tomaten in piepkleine stukjes. Besmeer een rechthoekige bakvorm met olijfolie.
  3. Bak de uiringen in de olijfolie zacht en glazig. Kneed de stukjes zongedroogde tomaat en blaadjes tijm door het gerezen pizzadeeg en rol het uit tot een rechthoekig lap die royaal in de bakvorm past. Smeer het deeg dun in met olijfolie.
  4. Verdeel eerst de tomatensaus en dan de ui over het deeg. Verspreid de olijven en ansjovis uit blik over de pizza.
  5. Bak de pizza in 12-25 minuten gaar. De pizza uit het pak wordt op een lagere temperatuur gebakken en heeft een langere baktijd (25 minuten) nodig.
  6. Snijd de pizza in vierkanten of rechthoeken, of serveer hem warm, in kleine stukjes gesneden, bij een borrel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza