Gegratineerde mosselen met kaas

Gegratineerde mosselen met kaas

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde mosselen met kruidenboter en geraspte kaas. Maak de kruidenboter van knoflook, peterselie, zout en peper. Kook de mosselen 5 minuten in witte wijn met bouillon. Doe de mosselen terug in de schelp, verdeel de kruidenboter en kaas erop. Gratineer in de oven op 200°C.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde mosselen met kaas op tafel.

  1. Maak eerst de kruidenboter door een geperst teentje knoflook, gehakte peterselie, zout en versgemalen peper door de boter te mengen.
  2. Was de mosselen en kook ze 5 minuten in de witte wijn met het bouillontablet. Schep regelmatig om.
  3. Haal de mosselen los uit de schelpen en leg ze terug in de schelpen. Verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes of borden.
  4. Leg klontjes kruidenboter op de mosselen en strooi geraspte kaas erover.
  5. Schuif het gerecht onder een hete grill (of voorverwarmde oven van 200ºC) totdat de kaas licht gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas