Krielaardappelen met rozemarijn en knoflook

Krielaardappelen met rozemarijn en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk bijgerecht: krielaardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven. Extra lekker met een stukje vlees. Perfect voor een gezellig avondje thuis.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Krielaardappelen met rozemarijn en knoflook op tafel.

  1. Borstel de aardappelen onder koud stromend water schoon. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen af en halveer de grotere exemplaren.
  2. Smelt de boter en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Neem de pan van het vuur en roer de olie door de boter. Knip 3 takjes rozemarijn in stukjes van circa 3 cm. Meng, in een lage, wijde ovenschaal, de aardappelen, het knoflookmengsel en de rozemarijn door elkaar. Leg het vierde takje rozemarijn er in z'n geheel tussen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardappelen in het midden van de oven en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en helemaal gaar. Schep de aardappelen 1 à 2 keer om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden