Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Wienerbrod op tafel.
- Oven voorverwarmen op 200 graden C/gasovenstand 4 en bakplaat invetten.
- Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in circa 10 minuten laten ontdooien.
- Intussen in kom amandelspijs fijnprakken en citroensap erdoorroeren.
- In kommetje ei loskloppen en aanrecht bestuiven met 1 el bloem.
- Leg 5 plakjes bladerdeeg naast elkaar in lange reep (dakpansgewijs 1 1/2 cm over elkaar).
- Bestrijk de randen met ei en druk goed aan. Herhaal dit 2 keer.
- Verdeel amandelspijs en jam erover, daarbij ca. 2 cm van de randen vrijlaten.
- Vouw repen bladerdeeg in lengte tot rol dicht en druk daarbij de randen goed dicht.
- Leg bladerdeegrollen in lengte naast elkaar en vorm er een vlecht van. Maak een cirkel van de vlecht op de bakplaat, druk de uiteinden tegen elkaar aan.
- Bestrijk de bovenkant met rest van ei en verdeel suiker en geschaafde amandelen erover, druk goed aan.
- Bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en snijd in 10 stukken.