Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Salade met eendenborst en mango op tafel.
- Kerf een ruitpatroon in de vetlaag op de eendenborst. Bestrooi royaal met zout en peper en masseer met honing. Bak de eendenborst in een koekenpan met anti-aanbaklaag, op zijn eigen vetlaag, voor 8 minuten, zachtjes. Draai om en bak de andere kant bruin in ca. 4 minuten. Verpak in aluminiumfolie en leg ca. 10 minuten te rusten.
- Was en droog sla, vermeng met alfalfa maar bewaar een plukje voor de garnering. Snijd de mango langs de pit los. Schil de helften, snijd de ene in dunne plakjes, en de andere in hele kleine blokjes. Vermeng blokjes met olijfolie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Roer de gehakte peterselie erdoor. Rooster sesamzaadjes even in een hete koekenpan.
- Meng de mangodressing door de salade. Schik toefjes salade op de borden, werk mooi omhoog. Leg plakjes eendenborst en mango er tegenaan. Garneer bovenop met een toefje alfalfa. Bestrooi met sesamzaad en grofgemalen peper uit de molen. Druppel wat dressing om de salade heen.