Bosbessentaart

Bosbessentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze bosbessentaart is een frisse en fruitige traktatie. Met het zoete korstdeeg en een vulling van sappige bosbessen, is dit de perfecte dessert voor elke gelegenheid! Het is gemakkelijk te maken en een schot in de roos. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert.

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bosbessentaart op tafel.

  1. Zeef de bloem met het zout en de suiker.
  2. Snijd de boter er met 2 messen door tot erwt grootte.
  3. Voeg het ei toe en zoveel ijswater tot er een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne lap en bekleed hiermee een taartvorm.
  6. Verdeel de bosbessen over de bodem, bestrooi met de basterdsuiker en bak de taart ca 25 minuten.
  7. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met de poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Bessen Taart Bosbessen