Tortillataart

Tortillataart

Smulweb imageSmulweb

Deze tortillataart gevuld met gehakt, tomaten, paprika en oregano is een smaakvolle toevoeging aan je avondmaal! Belegd met kaas, zure room en meerdere lagen tortilla's gebakken tot een knapperige goudbruine massa. Echt een geslaagd recept!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tortillataart op tafel.

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Schep het gehakt erdoor en bak alles omscheppend bruin. Voeg de tomaten en de oregano toe en laat alles nog 3 minuten pruttelen. Voeg peper en zout toe.
  2. Vet een taartvorm (? 24 cm) in of bekleed hem met bakpapier. Leg er een tortilla in en bestrijk deze met 1 eetlepel zure room. Verdeel er een derde deel van het gehaktmengsel over en bestrooi met 1/4 deel van de kaas.
  3. Herhaal de lagen totdat alle tortilla's en het gehaktmengsel zijn gebruikt. Strijk de rest van de zure room en de kaas erover en strooi de rest erover.
  4. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende ongeveer 30 minuten totdat de kaas gesmolten is. Snijd de taart in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken