Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tortillataart op tafel.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 5 minuten. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak ze 3 minuten mee. Schep het gehakt erdoor en bak alles omscheppend bruin. Voeg de tomaten en de oregano toe en laat alles nog 3 minuten pruttelen. Voeg peper en zout toe.
- Vet een taartvorm (? 24 cm) in of bekleed hem met bakpapier. Leg er een tortilla in en bestrijk deze met 1 eetlepel zure room. Verdeel er een derde deel van het gehaktmengsel over en bestrooi met 1/4 deel van de kaas.
- Herhaal de lagen totdat alle tortilla's en het gehaktmengsel zijn gebruikt. Strijk de rest van de zure room en de kaas erover en strooi de rest erover.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende ongeveer 30 minuten totdat de kaas gesmolten is. Snijd de taart in punten.