Venkelsoep met hollandse garnalen

Venkelsoep met hollandse garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een romige venkelsoep, op smaak gebracht met sinaasappelschil en basilicum. Geserveerd met Hollandse garnalen en een toefje room. Een feestelijk voorgerecht waar iedereen van zal smullen.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkelsoep met hollandse garnalen op tafel.

  1. Maak de venkel schoon en bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd venkel en aardappel in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin venkel, aardappel en bosui zachtjes aan. Voeg 6 dl water en de bouillontabletten toe en laat de groenten in 15 minuten gaar koken.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Scheur de basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Schep in een kom de garnalen, de geraspte sinaasappelschil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl slagroom stijf met wat peper en zout.
  4. Pureer de groenten in de bouillon met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de rest van de room erdoor en warm even goed door. Op smaak brengen met wat peper en evt. zout.
  5. Schep de venkelsoep in 4 voorverwarmde soepborden, en schep in het midden een bergje garnalen. Schep er een lepeltje room op en garneer met het venkelgroen.
eet smakelijk