Romige sperziebonen met pijnboompitten en knoflook

Romige sperziebonen met pijnboompitten en knoflook

Smulweb imageSmulweb

Een romige twist aan de sperziebonen. De bonen worden gekookt totdat ze beetgaar zijn en gemengd met een heerlijke mengsel van mayonaise, zure room en mosterd. De geroosterde pijnboompitten geven het gerecht nog meer smaak. Serveer warm of koud.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 3 el Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige sperziebonen met pijnboompitten en knoflook op tafel.

  1. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan.
  2. Maak sperziebonen schoon en breek of snijd ze doormidden.
  3. Roer de mayonaise, zure room en mosterd door elkaar en breng het sausje op smaak met peper en zout.
  4. Kook de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout.
  5. Giet de bonen af en meng het sausje en de pijnboompitten erdoor.
  6. Serveer warm, maar kan ook koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Sperziebonen