Stifado

Stifado

Smulweb imageSmulweb

Een stevig en winters gerecht van mals rundvlees gestoofd met laurier, uien, tomaten, runderbouillon en witte wijn. Genieten van een Griekse stamppot met stifado!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stifado op tafel.

  1. Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes.
  2. Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin. Voeg daarna de uien toe en bak nog even mee.
  3. Voeg pommodore, runderbouillonblokje en laurierblaadjes toe. Laat dit ongeveer twee uur stoven tot het vlees lekker mals is.
  4. Voeg de wijn en peterselie toe en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
  5. Voeg zout en peper toe om op smaak te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje