Mediterraan gevulde aubergines met kip

Mediterraan gevulde aubergines met kip

Smulweb imageSmulweb

Geef jezelf een zomerse smaakexplosie met deze mediterrane gevulde aubergines met kip. Een heerlijk gerecht voor op de barbecue of gewoon in de oven. Gevuld met kipgehakt, tomaat, sjalot en een kruidenmix voor couscous en tagine. Afgemaakt met een laagje kaas uit de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Mediterraan gevulde aubergines met kip op tafel.

  1. Was de aubergines en maak om de centimeter een overlangse insnijding. Leg de aubergine plat op tafel en snijd er bovenaan een plakje af. Hol hem uit met een kleine lepel tot ongeveer een halve centimeter van de pel.
  2. Laat de aubergines kleuren in olijfolie.
  3. Meng het kipgehakt met de tomaat, de sjalot, de pijpajuin, de kruidenmix voor couscous en tagine, het broodkruim, de eidooier en de melk. Vul de aubergines met dit mengsel.
  4. Schik de gevulde aubergines in een beboterde ovenschotel, werk af met kaas en laat gedurende 35 a 40 minuten in de oven garen op 160°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte