- 125 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 30 g Jumbo espresso oploskoffie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Walnoot-koffiekoekjes op tafel.
- Hou de walnoten voor de garnering apart. Maal de overige walnoten fijn in de keukenmachine. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dit met de basterdsuiker, boter, vanillesuiker en zout bij de walnoten. Meng dit met de keukenmachine door elkaar tot een stevig deeg.
- Maak een rol van het deeg en pak dit in plastic folie. Plaats de rol in de koelkast en laat het deeg 30 minuten rusten.
- Klop de eidooier los. Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de rol in ongeveer 20 plakjes. Druk in elk plakje een walnoot en bestrijk de plakjes met de eidooier.
- Leg de deegplakjes op de bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze nog een dagje voordat je ervan gaat smullen!