Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Portugees gehaktbrood

Portugees gehaktbrood

smulweb badge smulweb

Bij dit gehaktbrood gniffel je zachtjes. Het is omhuld met ontbijtspek en zit vol smaakmakers als ui, knoflook, kappertjes en ansjovispasta. De groenten, prei, ui en wortel, zorgen voor extra voedingsstoffen. Serveer het brood met de rode wijnsaus en geniet van de Portugese keuken.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 500 g Half-om-half gehakt
  • 1 Witbrood
  • 2 Uien
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 1 el Platte peterselie
  • 0.5 el Ansjovispasta
  • 2 el Kappertjes
  • 1 Scharreleieren M
  • 40 g Paneermeel
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 50 g Gebakken ontbijtspek
  • 30 g Bak-en braadvet vloeibaar
  • 1 Prei
  • 1 Winterpeen
  • 125 ml Rose wijn
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Portugees gehaktbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vermeng het gehakt in een kom met een gesnipperde ui, het geweekte brood, peterselie, uitgeperste knoflook, ansjovispasta, kappertjes, ei, paneermeel, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  3. Kneed het mengsel goed door elkaar en geef het de vorm van een brood. Snijd het ontbijtspek in reepjes, snijd de ui grof, was de prei en snijd hem in ringen en schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  4. Smelt de boter en schenk hem in een ovenschaal. Leg het gehakt in de ovenschaal en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Schenk na 20 minuten de helft van de wijn bij het braadvocht. Voeg na 20 minuten de rest van de rode wijn, prei, ui en wortel toe en laat het geheel nog 20 minuten garen.