Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

Smulweb imageSmulweb

Krokante sliptong met heerlijke eiersaus, een gerecht dat je niet mag missen! Tongetjes door ei halen en krokant broodkruim aandrukken, bak ze mooi bruin en gaar. Verrijk met eiersaus, inclusief kappertjes en spinazie. Perfect als avondeten: sappig, knapperig en lekker.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Krokante sliptong met heerlijke eiersaus op tafel.

  1. Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan.
  3. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 °C.
  4. Pel intussen het ei en prak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast.
eet smakelijk