Lamsvlees

Lamsvlees

Smulweb imageSmulweb

Een langzaamgegaard lamsvlees met smaakvolle en aromatische kruiden. Gerookte spekjes maken het geheel af en geven de schotel wat extra pit. Perfecte maaltijd om te serveren tijdens het diner!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Lamsfilet
  • 1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsvlees op tafel.

  1. Marineer het lamsvlees met olijfolie en verse citroen, rozemarijn, tijm en koriander. Pak het in folie in en leg het voor 24 uur in de koelkast.
  2. Haal het lamsvlees uit de folie en dep het droog en zorg dat de kruiden erop terug worden geplakt. Maak inkepingen in het vlees en stop daar stukjes knoflook in. Bestrooi het lamsvlees met peper en zout.
  3. Bak de gerookte spekjes of bacon uit in de koekenpan.
  4. Leg het lamsvlees in een ingevette ovenschaal, gooi er lekker veel sjalotjes bij en eroverheen de spekjes of bacon.
  5. Zet de oven op 170 graden en laat het geheel in 2 1/2 uur tijd langzaam gaar worden. Draai het vlees met enige regelmaat om en gooi overbodig vocht weg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees