Humus

Humus

Smulweb imageSmulweb

Hummus, een kikkererwtenpaté, komt van de het Midden-Oosten. Meng fijngemaakte kikkererwten met tahin, olijfolie, citroen en knoflook voor een heerlijk hartig smeersel. Lekker op pitabroodjes met een frisse salade en satéprikkers met feta en olijven.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 175 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Humus op tafel.

  1. Pers de knoflook en pers de citroen.
  2. Maak de kikkererwten fijn met een staafmixer of een groentemolen. Je kunt ze heel fijn maken, of iets minder fijn. Met de groentemolen krijg je ze niet zo fijn als met de staafmixer.
  3. Voeg de knoflook, de citroen, de kikkererwten, de tahin, de olijfolie en de selderij bij elkaar en meng het goed (met een mixer).
  4. Als het goed is heb je nu een heerlijke paté, genaamd humus.
  5. Je kunt eventueel wat weekwater bewaren en toevoegen aan de humus, zodat het iets natter en smeerbaarder is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen