Sambal met gebrande knoflook

Sambal met gebrande knoflook

Smulweb imageSmulweb

Deze sambal combineert de pittige smaak van een heerlijke sambal met de smaak van knoflook en citroen. Perfect voor over de nasi als bijgerecht!

10 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Madame Jeanette Peper
  • 1 Rode peper
  • 1 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sambal met gebrande knoflook op tafel.

  1. Rooster de trassi zwart op een metalen satestokje in een vlammetje. Doe hetzelfde met de gepelde knoflooktenen (zorg dat er geen witte plekjes meer zichtbaar zijn op het oppervlak).
  2. Verwijder van de citroen de toplaag van de schil met een scherp aardappelmesje. Draai de citroen als eerste en alleen in de keukenmachine fijn, eventueel met de olie om hem goed fijn te krijgen.
  3. Mik daarna de rest van de ingrediënten in de machine en draai het niet helemaal tot een puree, maar stop als er nog grove stukjes zichtbaar zijn.
  4. Was handen en keukengerei na afloop grondig, anders zullen alle gerechten die u ermee bereidt een week lang heet zijn.
  5. Wrijf tijdens de bereiding niet in de oogjes en ga pas naar het toilet na het handenwassen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden