Luikse wafels

Luikse wafels

Smulweb imageSmulweb

Bak heerlijke Luikse wafels met dit recept. Kneed het deeg met grondstoffen tot en homogene massa en voeg de suiker als laatste toe. Laat het even rijzen, maak rolletjes en bak de wafels onmiddellijk. Heerlijk als ontbijt of dessert.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Luikse wafels op tafel.

  1. Kneed in een kom alle grondstoffen, behalve het zout, kaneel en parelsuiker, tot een voordeeg.
  2. Kneed zeer goed tot een homogeen deeg.
  3. Dek het deeg volledig toe met 200 gram gezeefde bloem.
  4. Voeg na 15 minuten de rest van de grondstoffen toe en kneed zeer goed. Voeg als laatste de suiker toe.
  5. Weeg het deeg in stukjes van 100 gram af en maak er rolletjes van 10 cm lengte van.
  6. Laat het deeg eventjes rijzen onder een doek.
  7. Verwarm het teflon wafelijzer op thermostaat 6 en bak de wafels onmiddellijk.
  8. Reinig het wafelijzer onmiddellijk na het bakken om te voorkomen dat er restjes achterblijven.
  9. Je kunt de wafels opwarmen als er nog over zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Wafels Luikse wafels