Spitskoolschotel met satesaus

Spitskoolschotel met satesaus

Smulweb imageSmulweb

Spitskool, kipfilet en appel in een romige saus. Deze ovenschotel is lekker in elk seizoen. De satésaus maakt het gerecht helemaal af. Serveer met rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spitskoolschotel met satesaus op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de kool in reepjes en was deze. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui met wat sambal gedurende ongeveer 2 minuten.
  3. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Voeg de kip toe aan de ui en bak het geheel gedurende ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de kool toe aan de kip en bak het geheel gedurende ongeveer 2 minuten.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Voeg de appels en 100 ml water toe aan de kool en kip en laat het geheel afgedekt ongeveer 5 minuten gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm de satesaus in een pan.
  7. Serveer de rijst met de kool-kipschotel en satesaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bbq Sauzen