Chips zelf maken wel is gedaanhartstikke leuk

Chips zelf maken wel is gedaanhartstikke leuk

Smulweb imageSmulweb

Zelf chips maken is hartstikke leuk! Schil niet te dunne plakken van de aardappel, frituur ze en bestrooi vervolgens met kruidenzout. Serveer direct, lekker krokant en vers. Overheerlijk voor de borrel of als snack.

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chips zelf maken wel is gedaanhartstikke leuk op tafel.

  1. Schil de aardappelen dun, en was en droog de aardappelen daarna goed. Verwarm het frituurvet tot 180 graden.
  2. Schaaf een paar aardappelen in niet te dunne plakken en droog deze goed af. Bak de plakjes in 2-3 minuten in het frituurvet gaar en mooi van kleur. Bak niet te veel plakjes tegelijk om overbruisen van het vet te voorkomen.
  3. Schep de gebakken aardappelplakjes uit het frituurvet en laat overtollig vet in de pan teruglopen. Laat de chips daarna in het vergiet nog even uitlekken.
  4. Schaaf en bak vervolgens de rest van de aardappelen.
  5. Serveer de chips bestrooid met zout of kruidenzout en desgewenst wat paprikapoeder. Gebruik daarvoor een schuimspaan om de chips uit het vergiet te scheppen. Zorg er hierbij voor dat het vet goed achterblijft in het vergiet.
eet smakelijk