Spinazietaart met ham en kruidenkaas

Spinazietaart met ham en kruidenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke spinazietaart met ham en kruidenkaas is de perfecte hartige taart voor een avondmaaltijd. Een knapperige bladerdeegbodem, gevuld met spinazie, blokjes ham, roomkaas, kruiden, en eieren. Bestrooid met kerstomaatjes en gebakken in de oven tot een goudbruine heerlijkheid. Serveer met een frisse gemengde salade voor een perfecte combinatie.

45 min bereiden

voorgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 400 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazietaart met ham en kruidenkaas op tafel.

  1. Snipper de bieslook fijn en roer door de kruidenkaas. Voeg de dille en wat peper toe.
  2. Klop de eieren los met de room. Kruid met de paprika, tijm, peper en zout.
  3. Snij de ham in reepjes of blokjes.
  4. Halveer de kerstomaatjes.
  5. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
  6. Verdeel de diepgevroren spinazie over de bodem, strooi de ham erover en wissel af met hoopjes kruidenkaas. Giet het eimengsel overal rond en versier met de kerstomaatjes (snijvlak naar boven).
  7. Bak de taart 40 à 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, tot ze in het midden niet meer vloeibaar is (een mes dat u erin steekt, moet er droog uitkomen).
  8. Dien op met een gemengde sla met scheutjes en tomaten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Kaas Hartige taart spinazie