- 400 g Spinazie uit de diepvries
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Spinazietaart met ham en kruidenkaas op tafel.
- Snipper de bieslook fijn en roer door de kruidenkaas. Voeg de dille en wat peper toe.
- Klop de eieren los met de room. Kruid met de paprika, tijm, peper en zout.
- Snij de ham in reepjes of blokjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
- Verdeel de diepgevroren spinazie over de bodem, strooi de ham erover en wissel af met hoopjes kruidenkaas. Giet het eimengsel overal rond en versier met de kerstomaatjes (snijvlak naar boven).
- Bak de taart 40 à 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, tot ze in het midden niet meer vloeibaar is (een mes dat u erin steekt, moet er droog uitkomen).
- Dien op met een gemengde sla met scheutjes en tomaten.