Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Tandoori roti op tafel.
- Zeef de bloem, suiker en bakpoeder boven de werktafel en maak een kuil in het midden met een krabbetje.
- Giet olie in de kuil en strooi gist op de rand van de bloem.
- Voeg yoghurt en ei toe aan de kuil.
- Voeg beetje bij beetje handwarm melk toe terwijl je met je vingertoppen de natte ingrediënten door de bloem roert.
- Kneed het mengsel goed met je handen tot een elastisch deeg ontstaat dat terugveert als je erin drukt. Voeg op het eind zout toe en kneed dit goed door.
- Doe het deeg in een kom en dek het af met plastic folie. Zet het op een warme plaats.
- Laat het deeg 3/4 uur rijzen totdat het bijna in volume is verdubbeld.
- Verdeel olie over de bakplaat.
- Maak 8 gelijke grote bolletjes van het deeg en druk elke bal plat met de handpalm.
- Bestuif de ballen licht met bloem en rol ze voorzichtig uit tot een schijf van 10 cm in doorsnee.
- Leg de schijven op de bakplaat en bak de roti gedurende 10-12 minuten op 225°C in de oven. Keer halverwege om en let op dat het niet aanbrandt.