Tandoori roti

Tandoori roti

Smulweb imageSmulweb

Dit platbrood met yoghurt, ei en melk is een heerlijke basis voor een Indiase maaltijd. Beleg het met je favoriete toppings of eet het zo uit de hand. Bakken in de oven gedurende 10-12 minuten op 225°C met omdraaien halverwege.

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Tandoori roti op tafel.

  1. Zeef de bloem, suiker en bakpoeder boven de werktafel en maak een kuil in het midden met een krabbetje.
  2. Giet olie in de kuil en strooi gist op de rand van de bloem.
  3. Voeg yoghurt en ei toe aan de kuil.
  4. Voeg beetje bij beetje handwarm melk toe terwijl je met je vingertoppen de natte ingrediënten door de bloem roert.
  5. Kneed het mengsel goed met je handen tot een elastisch deeg ontstaat dat terugveert als je erin drukt. Voeg op het eind zout toe en kneed dit goed door.
  6. Doe het deeg in een kom en dek het af met plastic folie. Zet het op een warme plaats.
  7. Laat het deeg 3/4 uur rijzen totdat het bijna in volume is verdubbeld.
  8. Verdeel olie over de bakplaat.
  9. Maak 8 gelijke grote bolletjes van het deeg en druk elke bal plat met de handpalm.
  10. Bestuif de ballen licht met bloem en rol ze voorzichtig uit tot een schijf van 10 cm in doorsnee.
  11. Leg de schijven op de bakplaat en bak de roti gedurende 10-12 minuten op 225°C in de oven. Keer halverwege om en let op dat het niet aanbrandt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Roti