Zomerse courgette ovenschotel

Zomerse courgette ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Zomerse courgette ovenschotel met ham en champignons. Een echte smaakbeleving door de toevoeging van pesto, knoflook en Mozzarella. Maak af met een laagje paneermeel voor een krokant korstje. Geniet van dit heerlijk gerecht uit de oven!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zomerse courgette ovenschotel op tafel.

  1. Snijd de courgettes in plakjes en halveer deze. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes.
  2. Roerbak de groenten in wat boter. Voeg de ham toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met zout, peper en pestosaus.
  3. Roer de eieren los met de kwark en koffieroom. Voeg dit toe aan de gezeefde bloem en roer alles door elkaar.
  4. Pers de knoflook erboven uit en schep de in blokjes gesneden Mozzarella erdoorheen.
  5. Leg de helft van de saus in een ingevette ovenschaal. Leg de groenten hierop en schenk de rest van de saus eroverheen. Strooi wat paneermeel eroverheen.
  6. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat deze 40 minuten bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Ovenschotel Courgette