Rozijnen-yoghurtijs met vanillesaus

Rozijnen-yoghurtijs met vanillesaus

Smulweb imageSmulweb

Je wilt nooit meer ander ijs als je dit hebt geproefd. Rozijnen-yoghurtijs met vanillesaus is perfect voor de zomerse dagen. Laat je betoveren door de romige yoghurt, rozijnen, romige slagroom en de heerlijke chocolade topping.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Rozijnen-yoghurtijs met vanillesaus op tafel.

  1. Verwarm de rum en week hierin de rozijnen tot bijna alle vocht is opgenomen.
  2. Klop de slagroom half stijf. Roer de suiker en de yoghurt door elkaar tot de suiker is opgelost.
  3. Meng de gewelde rozijnen met het vocht en de slagroom door de yoghurt.
  4. Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom. Bereid het ijs ongeveer 45 minuten.
  5. Maak de saus door de vla, slagroom en basterdsuiker goed door elkaar te roeren. Bewaar de saus in de koelkast.
  6. Schep met een ijslepel het ijs in ijscoupes en schenk de saus erover. Garneer eventueel met een chocolaatje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen