- 15 g Rode kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Tandoori chicken op tafel.
- Verwijder het vel van de stukken kip en wrijf het vlees in met wat zout.
- Rasp de gepelde ui zo fijn mogelijk.
- Doe de ui in een kommetje en pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit.
- Voeg de geraspte gember, wortel, de ketoembar, de chilipoeder en de garam masala toe. Roer de yoghurt en het citroensap erdoor.
- Voeg zoveel levensmiddelen kleurstof toe tot het mengsel vuurrood is.
- Geef hier en daar een sneetje in de stukken kip en wrijf het vlees stevig in met het yoghurtmengsel.
- Leg de stukken kip in een ovenvaste schaal en laat ze afgedekt minstens 4 uur in de koelkast marineren.
- Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (225C) en laat de kip in ca. 1 uur gaar worden, bestrijk de stukken kip regelmatig met de marinade.
- Verlaag na ca. 30 minuten de temperatuur tot 175C en bestrijk de stukken kip met de gesmolten boter en versgemalen peper.
- U kunt zonder enig probleem de levensmiddelen kleurstof weglaten. Vanzelfsprekend krijgt de kip dan niet zijn specifieke rode kleur. Deze kleur komt eigenlijk van het bakken in een speciale oven.