Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze gevulde courgettes met gehakt, tijm, paprika en een paneermeel-kaas mix. Geserveerd met een Provençaalse yoghurtsaus, is dit boordevol smaak en de perfecte combinatie van groente en vlees.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gevulde courgettes op tafel.

  1. Doe de yoghurt met de Provencaalse kruiden in een kom en pers het gepelde teentje knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer het sausje goed door.
  2. Snijd de gewassen courgettes in de lengte doormidden en hol ze met een lepel uit. Snijd het uitgeschraapte vruchtvlees in stukjes. Snipper de gepelde ui.
  3. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt, de fijngesneden courgette, tijm, paprikapoeder en wat nootmuskaat toe. Bak het mengsel een vork rul. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Beboter een ovenschaal en leg de uitgeholde courgettes erin. Schep het gehaktmengsel erin.
  5. Vermeng de paneermeel met de geraspte kaas en strooi het over het gehakt. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de gevulde courgettes.
  6. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde (175°C) oven en laat het gerecht in ca. 25 minuten goudbruin worden.
  7. Geef het yoghurt sausje er apart bij. Lekker met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden