Witte chocoladetaart met aardbeien

Witte chocoladetaart met aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Deze witte chocoladetaart met aardbeien is zo verleidelijk dat je hem haast niet kan weerstaan! Gemaakt met een moussevulling van witte chocolade en slagroom en lagen van aardbeienplakjes. De taart is gedecoreerd met slagroom en aardbeien en ligt op een bodem van smeuïge cake.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Aardbeienlikeur

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Witte chocoladetaart met aardbeien op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee springvormen van 23 cm doorsnee en 5 cm diep in en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem.
  2. Verwarm 120 ml room in een pannetje. Voeg 115 gram witte chocolade toe en roer tot een glad mengsel ontstaat. Roer de melk en eventueel rum of vanille-essence erdoor en laat afkoelen.
  3. Klop 225 gram boter en suiker licht en schuimig. Voeg één voor één de eieren toe en klop deze er goed doorheen. Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg afwisselend wat van het bloemmengsel en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad. Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.
  4. Smelt voor de moussevulling de witte chocolade met de slagroom en eventueel rum of likeur. Giet de vulling over in een kom en laat afkoelen en iets opstijven. Klop vervolgens licht op met een garde.
  5. Snijd de taarten met een kartelmes in vier lagen. Leg één laag op een schaal en strijk er 1/3 van de mousse op. Verdeel 1/3 van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierbovenop de 2e taartlaag. Herhaal deze procedure tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn en leg de laatste taartlaag erop.
  6. Klop de slagroom stijf met eventueel rum of likeur. Spreid ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom. Schep de rest in een spuitzak en spuit decoraties op de taart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart