Broeder een westfries-streekgerecht

Broeder een westfries-streekgerecht

Smulweb imageSmulweb

Wil je een bijzonder streekgerecht op tafel zetten? Maak dan deze Broeder; een traditioneel Westfries gerecht. De rozijnen geven het beslag net dat beetje extra. Serveer de Broeder met een smeuïg sausje van stroop en boter.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Broeder een westfries-streekgerecht op tafel.

  1. Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op met wat lauwe melk. Giet de gistoplossing bij de bloem en doe het ei erbij. Al roerend de rest van de lauwe melk erbij gieten tot het een mooi glad beslag is. Laat het beslag 1 uur afgedekt met een vochtige doek op een warme plek rijzen.
  2. Was de rozijnen en laat ze goed uitlekken. Schep de rozijnen door het beslag.
  3. Laat in een braadpan met een middellijn van circa 20 cm. 1 eetlepel slaolie goed warm worden. Doe het beslag in de pan en bak de onderkant van de broeder op hoog vuur snel bruin. Zet het vuur laag en laat de broeder in 1 uur gaar worden. Neem een breinaald en prik daarmee in het gebak om te zien of het gaar is.
  4. Neem de broeder uit de pan. Doe nog een eetlepel olie in de pan en bak ten slotte ook de andere kant van de broeder mooi bruin. Verwarm de stroop, naar wens met een beetje boter.
  5. Serveer de broeder in plakken met het sausje van boter en stroop. Note: In the raw recipe instruction, additional information was given about the traditional way of preparing broeder in the Zaanstreek area. This information was filtered out as it wasn't part of the recipe instructions.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel