Pompoensoep met kokosmelk en kerrie

Pompoensoep met kokosmelk en kerrie

Smulweb imageSmulweb

Deze pompoensoep met kokosmelk en kerrie zal je hart verwarmen. De soep barst van smaak en romigheid, perfect voor een herfstavond. Geniet van de speciale kerrieroom en laat deze soep volledig in de ziel zinken.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pompoensoep met kokosmelk en kerrie op tafel.

  1. Snij het preiwit in ringen.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snij de banaan in stukjes.
  4. Schil en rasp het stukje gember.
  5. Kruid de room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op. Zet koel weg tot u de soep opdient.
  6. Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
  7. Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerrie toe en laat nog 5 min. stoven.
  8. Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje.
  9. Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra kerrie. Voeg indien gewenst 1/2 dl sherry toe.
  10. Giet de soep in soepkommetjes. Verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom, zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met room.
  11. Laat kort kleuren onder de grill en dien meteen op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Zuivel