Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Pompoensoep met kokosmelk en kerrie op tafel.
- Snij het preiwit in ringen.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de banaan in stukjes.
- Schil en rasp het stukje gember.
- Kruid de room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op. Zet koel weg tot u de soep opdient.
- Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).
- Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerrie toe en laat nog 5 min. stoven.
- Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje.
- Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra kerrie. Voeg indien gewenst 1/2 dl sherry toe.
- Giet de soep in soepkommetjes. Verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom, zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met room.
- Laat kort kleuren onder de grill en dien meteen op.