Aardappelgratin

Aardappelgratin

Smulweb imageSmulweb

Een romige aardappelgratin uit de oven. Kook de aardappelen en stamp ze fijn met melk en boter. Bak vervolgens uien en vlees met komijn, piment en tomaten. Verdeel aardappelpuree, vleesvulling en puree in een ovenschaal en bestrijk de bovenkant met eidooier. Bak in de oven, serveer met salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 17.5 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelgratin op tafel.

  1. Kook de aardappelen circa 20-25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor tot er een zeer romige puree ontstaat.
  2. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Bak de uien op zacht vuur 5-8 minuten in de olie. Voeg het vlees toe en bak het circa 10 minuten op hoog vuur onder regelmatig omscheppen.
  3. Voeg de tomaten, krenten, peterselie, komijn, paprikapoeder, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal, schep daarop de vleesvulling en dek deze af met de rest van de puree.
  4. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak het gerecht circa 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bovenkant gegratineerd is.
  5. Serveer er een salade bij.
  6. Bereidingstijd circa 40 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin