Romige appeltaart met een rijstbodem

Romige appeltaart met een rijstbodem

Smulweb imageSmulweb

Een originele twist op de bekende appeltaart met een bodem van gekookte rijst en luchtige crème fraîche topping, bestrooid met kaneel. De frisse smaak van de appels zullen deze taart tot een favoriet maken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Toefje vanille

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romige appeltaart met een rijstbodem op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Laat de rijst afkoelen.
  3. Voeg de eieren toe en roer dit er goed door.
  4. Schil de appels, snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in stukjes en meng het kaneel erdoor.
  5. Klop de creme fraiche luchtig met de honing. Vet de springvorm in met een beetje margarine en verdeel het amandelmeel over de zijkant van de springvorm. De rest van het meel kan verdeeld worden over de bodem.
  6. Verdeel de rijst over de bodem en de zijkant van de springvorm.
  7. Verdeel de appels over de rijst en giet de creme fraiche boven op de appels.
  8. Plaats de springvorm in de oven en bak de appeltaart in 45 minuten gaar op 160 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart