Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kastanje taart op tafel.
- Kerf de kastanjes in en kook ze gedurende 10 minuten. Haal de harde schil van de kastanjes en kook ze nog eens 10 minuten. Trek het velletje van de vochtige kastanjes. Pureer de kastanjes.
- Meng als de kastanjes nog warm zijn de helft van de boter en de chocolade door de kastanjespuree
- de warmte doet de boter en de helft van de chocolade smelten. Als ze niet meer warm zijn, warm ze dan een paar seconden op met de helft van de chocolade en de helft van de boter erbij.
- Vet de springvorm in. Klop de eieren met de dadelstroop en het amandelmeel luchtig.
- Voeg de havermout toe en voeg voorzichtig de helft van de gesmolten boter toe.
- Klop de twee eiwitten luchtig en schep dit voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag over in de springvorm en leg het kastanjemengsel er heel voorzichtig op.
- Smelt de andere helft van de chocolade en giet deze over het kastanjemengsel.
- Garneer de cake met een paar amandelen en/of kastanjes. Bak de cake in een oven op 225 graden gedurende 30 minuten.