Babi ketjap

Babi ketjap

Smulweb imageSmulweb

De zoete smaak van ketjap en suiker vermengen zich met het vlees. Het vlees blijft lekker zacht en de marinade geeft een extra smaakdimensie. Laat het geheel sudderen met ui en prei voor een heus smaakfestijn!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(16)

  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Babi ketjap op tafel.

  1. Maak de marinade en laat het vlees een half uurtje marineren.
  2. Schep het vlees uit de marinade. Laat het uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg af en toe wat van de marinade toe om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden.
  3. Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen.
  4. Voeg naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toe. Bind het geheel zodat de saus wat aandikt.
eet smakelijk