Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige auberginetaart met gehakt op tafel.
- Snijd de aubergine in blokjes en laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op.
- Beleg de springvorm met de filodeegbladeren zodat de hele springvorm is bedekt.
- Bak het gehakt rul in de koekenpan, voeg de blokjes aubergine en het kaneelpoeder tijdens het bakken toe.
- Meng ondertussen het tomatenvocht met de 2 eieren en roer dit los.
- Haal de koekenpan van het vuur en meng de tomaten met het gehaktmengsel en voeg hieraan de rozijnen toe.
- Roer het eimengsel door het gehakt en schep dit in de belegde springvorm.
- Bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
- Snijd de prei in reepjes. Bak ondertussen in ca. 3 minuten de prei aan.
- Schep de prei vlak voor het serveren op de auberginetaart.