Hartige auberginetaart met gehakt

Hartige auberginetaart met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart bomvol smaak. Met blokjes aubergine, kaneelgehakt, rozijnen en prei. Lekker krokant met filodeeg, na 40 minuutjes bakken in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige auberginetaart met gehakt op tafel.

  1. Snijd de aubergine in blokjes en laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op.
  2. Beleg de springvorm met de filodeegbladeren zodat de hele springvorm is bedekt.
  3. Bak het gehakt rul in de koekenpan, voeg de blokjes aubergine en het kaneelpoeder tijdens het bakken toe.
  4. Meng ondertussen het tomatenvocht met de 2 eieren en roer dit los.
  5. Haal de koekenpan van het vuur en meng de tomaten met het gehaktmengsel en voeg hieraan de rozijnen toe.
  6. Roer het eimengsel door het gehakt en schep dit in de belegde springvorm.
  7. Bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
  8. Snijd de prei in reepjes. Bak ondertussen in ca. 3 minuten de prei aan.
  9. Schep de prei vlak voor het serveren op de auberginetaart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees