Pomodori secchi

Pomodori secchi

Smulweb imageSmulweb

Proef de zon in je keuken met deze pomodori secchi! Tomaathelften uit de oven, gemarineerd met balsamico azijn, olijfolie, suiker en (weinig) zout en peper. Terug in de oven om verder te drogen. Heerlijk op een pizza of door de pasta.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pomodori secchi op tafel.

  1. Was en halveer 2 bakken romatomaten (ca. 16 stuks). Schep zaadjes en vocht eruit en leg de tomaathelften met het snijvlak naar boven op een met bakpapier bekleed rooster. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde, lauwe oven (150°C).
  2. Roer een marinade van 2 eetlepels balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel suiker en (weinig) zout en peper.
  3. Trek de velletjes van de gebakken tomaten af, leg ze terug op het rooster en bestrijk ze met de marinade. Zet de tomaten terug in de oven en laat ze in ca. 2 uur verder drogen.
  4. Met kleine romaatjes kan het ook! Zaadjes verwijderen en ontvellen is dan niet nodig. Het drogen duurt dan ca. 1 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente