Rollade met een heerlijke broccolipuree

Rollade met een heerlijke broccolipuree

Smulweb imageSmulweb

Deze rollade met heerlijke citroen-knoflookmarinade wordt geserveerd met een broccoli-puree op smaak gebracht met Parmezaanse kaas. Als bijgerecht zijn trostomaatjes heerlijk gemarineerd in peper en zout op de grill of in de oven gegarneerd aan de zijkant van het bord.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Varkensrollade

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Rollade met een heerlijke broccolipuree op tafel.

  1. Laat de rollade voor ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap, 1 geperst teentje knoflook, rozemarijn, peper en zout. Bestrijk de rollade met dit mengsel.
  3. Doe 4 eetlepels olijfolie (of vloeibare boter) in de pan en braad de rollade. Keer regelmatig en voeg, als de rollade lichtbruin is, 2 takjes rozemarijn en 2 gepelde teentjes knoflook toe. Zet de deksel schuin op de pan en laat op een zacht vuurtje de rollade in ongeveer 50 minuten gaar worden.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen iets kleiner. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de broccoli en aardappels terwijl de rollade op het vuur staat.
  5. Kruis de tomaatjes aan de bovenkant en bestrijk ze met olijfolie gemengd met peper en zout. Grill ze in een ovenschaal onder de grill of in de grillpan, of zet ze in een apart ovenschaaltje in de oven bij de puree.
  6. Pureer de broccoli en stamp dit door de aardappelen. Voeg het overgebleven geperste teentje knoflook, peper, zout, een scheutje olijfolie en Parmezaanse kaas toe. Schep de puree in een ovenschaal en zet deze in de oven op 200°C gedurende ongeveer 15-20 minuten. Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas en klontjes boter over.
  7. Dek de rollade af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Verwijder de takjes rozemarijn en schenk de wijn of water in de pan om de aanbaksels los te roeren en de zachte teentjes knoflook fijn te maken en door de jus te roeren. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  8. Verwarm de borden voor. Schep de puree op de borden, verdeel wat plakken rollade erop en leg de trostomaatjes aan de zijkant van het bord met de steeltjes er nog aan. Serveer de jus apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees