Churros

Churros

Smulweb imageSmulweb

Zin in Churros? Dit recept is super eenvoudig en zorgt voor de meest knapperige en smaakvolle churros. Spuit het deeg in de frituurolie en frituur ze gedurende ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Churros op tafel.

  1. Klop in een kom eieren los. Zeef bloem boven een andere kom.
  2. Breng in een pan 150 ml water met olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook. Verwijder de citroenschil en zet het vuur laag.
  3. Voeg in één keer de bloem aan het water in de pan toe en roer krachtig met een houten lepel gedurende 1 à 2 minuten tot er een deegbal ontstaat.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig doorheen tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.
  5. Verhit frituurolie tot ongeveer 185 graden. Schep het deeg in een spuitzak en spuit in delen slierten van ongeveer 10 cm in de olie. Frituur ze gedurende ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze flink met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Churros