Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidige waanzinnige gehakttaart met veel kruiden op tafel.
- Pel en snipper de ui en het knoflook.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflooksnippers met het gehakt ca. 5 minuten tot het gehakt rul is.
- Roer de specerijen, de tomatenpuree en de rozijnen door het gehakt en schenk er een halve liter water bij (ongeveer).
- Laat het mengsel ca 5 minuten zachtjes pruttelen tot bijna al het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur.
- Roer de kruiden door het gehaktmengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper.
- Smelt de boter. Bestrijk een ovenschaal dun met boter en bekleed de schaal met de helft van het filodeeg.
- Bestrijk de velletjes deeg steeds met boter en laat het deeg over de schaal hangen.
- Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het overhangende deeg erover en dek het geheel af met de rest van het deeg, dat ook weer bestreken is met wat boter.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg ook met wat boter en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
- Dek het deeg af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin dreigt te worden.