Sate taart

Sate taart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart, dat lijkt op Saté, maar dan in een bladerdeeg-jasje! Gevuld met prei, kipfilet en een heerlijke, zelfgemaakte satésaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sate taart op tafel.

  1. Was en snijd de prei in dunne ringen. Snijd de kipfilet in blokjes. Laat de bladerdeeg op een schoon werkblad ontdooien. Vet de springvorm in met wat boter.
  2. Maak de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak hierin de prei en de kipfilet (of bak het gehakt rul). Voeg naar smaak ketjap manis en sambal toe, stoof dit even kort door. Voeg de satesaus toe. Zorg ervoor dat deze vulling redelijk stevig is door de vulling eventueel nog iets te binden met maizena of aardappelmeel. Gebruik niet teveel anders wordt de taart melig.
  3. Bekleed de springvorm met de bladerdeeg, bewaar 5 plakjes voor de deksel en zorg dat de wanden en de bodem goed aan elkaar zitten. Doe nu de vulling in de taart en dek de vulling af met de overgebleven bladerdeeg. Maak eventueel wat leuke figuurtjes van de bladerdeeg en leg deze als garnering boven op de bladerdeegdeksel. Zorg dat er in het midden van de taart een kleine opening in de bladerdeegdeksel zit om stoom te laten ontsnappen.
  4. Bak de taart in het midden van een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven in ongeveer een halfuur goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Taart