Een echt spaans toetje crema catalana

Een echt spaans toetje crema catalana

Smulweb imageSmulweb

Dit Spaanse gerecht is een perfecte afsluiter van elke maaltijd. De romige, crèmekleurige vla is verrijkt met kaneel en citroenrasp. Laat een krokant laagje karamel ontstaan voor een overheerlijke crema catalana.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Een echt spaans toetje crema catalana op tafel.

  1. Roer in een kom custardpoeder met 100 ml melk tot een glad papje.
  2. Breng in een pan de rest van de melk met kaneel en citroenrasp aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
  3. Klop in een kom dooiers met 125 gr suiker tot een romige, crèmekleurige massa.
  4. Roer het custardmengsel door het eimengsel en voeg enkele eetlepels hete melk toe, roer goed door.
  5. Schenk al roerend het eimengsel bij de hete melk en blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat.
  6. Verwarm de vla al roerend nog 3 minuten goed door.
  7. Schep de vla in vormpjes en laat het afkoelen. Zet de vormpjes tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  8. Verwarm de grill voor. Bestrooi de vla met de rest van de suiker.
  9. Zet de vormpjes op een bakplaat vlak onder de grill en laat de suiker in 1-2 minuten karameliseren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts