- 15 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomaten-paprikasoep met geitenkaas-basilicum quenelle op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200C. Halveer de paprika's, verwijder de steel en zaadlijsten. Leg de paprika's met het vel naar boven in een braadslee. Rooster de paprika's in de oven tot het vel zwarte blazen heeft (35-40 minuten). Laat de paprika's in een plastic zakje 5-10 minuten afkoelen, zodat het velletje los stoomt. Spoel de paprika's af onder stromend water en trek het vel eraf. Snijd de paprika's in stukjes.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Snipper de sjalot.
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot 1 minuut. Voeg de paprika en tomaat toe en bak ze 1 minuut mee. Blus af met balsamico-azijn.
- Voeg de gepelde tomaten met hun sap toe, de bouillontabletten en 3/4 liter water. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 15 minuten koken.
- Bewaar 6 toefjes basilicum, snijd de rest van de blaadjes fijn. Klop met de mixer de geitenkaas en de crème fraîche tot een glad mengsel. Voeg de helft van de basilicum toe en zout en peper.
- Pureer de soep. Breng de soep met zout en peper op smaak en roer er de fijngesneden basilicum door.
- Verdeel de soep over 6 borden of kommen. Maak met twee lepels een mooie quenelle (ovaaltjes) van het geitenkaasmengsel en leg die in het midden van de soep. Garneer met basilicum.