Courgettefrittata

Courgettefrittata

Smulweb imageSmulweb

Deze Courgettefrittata heeft een heerlijke zachte structuur en is gevuld met courgette en kaas. Perfect voor een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd. Probeer het uit bij de volgende gelegenheid!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgettefrittata op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de courgette in halve plakjes en hak de basilicum fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de courgette toe en strooi er wat zout en peper over. Bak tot de courgette zacht is.
  3. Giet het groentemengsel in een vergiet of zeef en laat het uitlekken. Vet een ovenschaal in.
  4. Klop de eieren los met zout en peper en meng ze met het uitgelekte groentenmengsel, basilicum en de kaas.
  5. Giet de massa in de ovenschaal en laat circa 20 minuten garen en goudbruin worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks