Ketjapsaus die verrukkelijk is bij de barbecue

Ketjapsaus die verrukkelijk is bij de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Deze ketjapsaus met sjalot, knoflook, sambal en sesamolie is de perfecte begeleider voor bij de BBQ. Maak hem snel en gemakkelijk en geniet van de zoete en pittige smaak bij gegrild vlees en vis!

10 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 0.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ketjapsaus die verrukkelijk is bij de barbecue op tafel.

  1. Pel de sjalotjes en de knoflookteentjes en snipper ze fijn.
  2. Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflooksnippers en de sesamzaadjes zachtjes goudbruin.
  3. Roer dan de bruine suiker, de ketjap, de sambal, de sesamolie en het citroensap erdoor.
  4. Breng het mengsel al roerende aan de kook en neem dan de pan van het vuur.
  5. Laat het sausje afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen