Pizza pazza

Pizza pazza

Smulweb imageSmulweb

Pizza pazza is de pizza die je naar je hand zet: met de perfecte hoeveelheid geraspte kaas, gekruid gehakt, plakken mozzarella en kruidige pastasaus. Vouw 'm dubbel voor extra genot.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pizza pazza op tafel.

  1. Maak de sauzen een dag van tevoren: * Voor de pastasaus: snipper de ui en fruit deze. Voeg de geperste knoflook toe en bak kort. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat dit alles minstens 20 minuten trekken. Laat de saus langer inkoken tot het dikker wordt en laat het afkoelen. * Voor de knoflooksaus: voeg aan de mayonaise en kwark de versgemalen peper, zout, worcestersaus, het zakje aioli en evt. wat verse of gedroogde peterselie toe. Roer en proef. Voeg dan de uitgeperste tenen knoflook toe en roer nogmaals door. Laat de saus 1 nacht trekken.
  2. Rul het gehakt in een pan, kruid het naar smaak en voeg de ui en de in plakjes gesneden champignons toe.
  3. Bereid het deeg volgens aanwijzing op de verpakking. Verdeel het deeg in twee bollen en rol deze uit tot een ronde lap.
  4. Leg op de helft van de ronding de volgende ingrediënten: tomatensaus, geraspte kaas, gehaktmengsel en in plakken gesneden mozzarella.
  5. Vouw de pizza dubbel en vouw de randjes om.
  6. Herhaal stap 4 en 5 voor de tweede pizza.
  7. Bak beide pizza's ongeveer 30 minuten in een oven van 200 graden C.
  8. Snij de pizza's in stukken en serveer. Eén pizza is voldoende voor twee personen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza