Brabantse eierkoeken

Brabantse eierkoeken

Smulweb imageSmulweb

Deze Brabantse eierkoeken zijn heerlijk dik, zacht en lekker luchtig! Perfect voor een heerlijk ontbijtje of als tussendoortje.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Brabantse eierkoeken op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Klop in een mengkom, au-bain-marie, de eieren met suiker dik en schuimig tot de kleur lichtgeel is.
  3. Voeg de warme melk langzaam toe.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de maizena en schep ze door het eimengsel.
  5. Maak van het deeg 8 bergjes op een ingevette bakplaat en laat hier 6 cm. ruimte tussen.
  6. Bak de eierkoeken in 15 a 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen.
  8. Haal de eierkoeken van de bakplaat, besmeer ze met boter en bestrooi ze met suiker.
  9. Maar ook zonder dit laatste zijn ze lekker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Eierkoeken