Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappelsalade a la petra maar dan wat meer uitgebreid op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Pel en snipper de ui. Was de aardappelschijfjes grondig.
- Zet de aardappelschijfjes op met kruidenbouillontabletten en genoeg water zodat de plakjes net onder staan. Breng aan de kook en kook de aardappelschijfjes gedurende 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de schijfjes). Prik met een vork om te controleren of ze gaar zijn.
- Voeg azijn, suiker en gesnipperde ui toe als de aardappelen zo goed als gaar zijn. Breng weer aan de kook en kook gedurende nog 3 minuten.
- Laat de aardappelschijfjes in het vocht 10 minuten afkoelen. Giet af in een vergiet en laat de aardappelschijfjes goed uitlekken. Doe de aardappelschijfjes in een schaal.
- Hak de hardgekookte eieren, augurkschijfjes en de appelreepjes fijn en voeg toe aan de aardappelschijfjes.
- Klop de mayonaise met yoghurt of kwark en gehakte kruiden door elkaar. Meng dit door de aardappelsalade.
- Laat de salade minimaal 1 uur intrekken. Eet smakelijk!