Kip madras curry

Kip madras curry

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk op je gasten met deze heerlijke kip madras curry! Gember, kurkuma, yoghurt en kokosmelk creëren een smakelijke saus die de smaakpapillen zal prikkelen. Na een uur sudderen zal het vlees zacht en sappig zijn. Serveer met rijst of naanbrood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 g Kerrieblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kip madras curry op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Hak de tomaten en uien.
  3. Maak een pasta van geraspte gember en geplette knoflook.
  4. Verwarm de olie en voeg geplet mosterdzaad, komijnzaad en curryblaadjes toe.
  5. Doe de gehakte uien in de kruidenolie en bak ze bruin.
  6. Voeg de pasta van gember en knoflook toe en roerbak tot verkleuring.
  7. Voeg de gehakte tomaten toe en roerbak nog even.
  8. Doe chilipoeder, madras curry en kurkuma bij de mengeling, voeg yoghurt en kokosmelk toe en breng de massa al roerende aan de kook.
  9. Voeg een kopje water of kippenbouillon toe.
  10. Doe de kip in de pan en blijf roeren tot het vlees is gekookt.
  11. Haal de bereiding van het vuur en versier met korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Curry Kip madras Kip curry