Sinaasappelroomijs uit sevilla

Sinaasappelroomijs uit sevilla

Smulweb imageSmulweb

Sinaasappelroomijs uit Sevilla is een heerlijke verkoeling op een zomerse dag! Gebruik Sevilla-sinaasappels voor extra smaak. Voeg suiker en room toe aan het sap en klop tot zachte pieken ontstaan. Draai het mengsel in de ijsmachine en vries het in voor 3-5 uur totdat het stevig genoeg is. Serveer het zomers ijs na een barbecue of als dessert op een warme dag.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Goudeerlijke Krentewegge

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sinaasappelroomijs uit sevilla op tafel.

  1. Als je Sevilla-sinaasappels gebruikt, rasp dan de schil van 1 ervan en snijd deze heel fijn. Pers alle drie de sinaasappels uit en doe het sap, de geraspte schil en de suiker in een kom. Als je gaat voor de versie met zoete sinaasappel en limoenen, rasp dan de schil van een halve sinaasappel en een halve limoen en snijd zeer fijn. Pers alle vruchten uit en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost en voeg de room toe. Klop tot er zachte pieken ontstaan.
  2. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs.
  3. Schep het mengsel in een lage afsluitbare diepvriesdoos (met een inhoud van circa 2 l). Zet deze drie tot vijf uur in de vriezer.
  4. Haal het ijs 15 minuten voordat je het gaat eten uit de vriezer (of zet het 30 minuten van tevoren in de koelkast) zodat het wat zachter wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sinaasappel