Mamoul

Mamoul

Smulweb imageSmulweb

Mamoul is een traditioneel koekje uit het Midden-Oosten. Vul het koekje met vullingen zoals dadels of noten en vorm ze tot halvemaanvorm. Bak 20 min en rol de koekjes in suiker van de banketbakker. Bewaar de koekjes op een droge en vochtvrije plek.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 450 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mamoul op tafel.

  1. Vul het midden van het koekje met ongeveer 2 theelepels van een van de vullingen.
  2. Breng de randen van het koekje omhoog en druk de vulling naar beneden. Vorm het deeg weer tot een bal.
  3. Maak een halvemaanvorm door het vouwen van het koekje in twee helften, vulling erin en weer dichtklappen. Druk goed aan.
  4. Leg de mamouls met de gladste zijde naar boven op een grote bakplaat. Plet de bal licht en maak een prettig model met een vork.
  5. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder de mamoul uit de oven voordat ze beginnen te bruinen om te draaien.
  6. Koel de mamouls af op een draadrek en rol ze door de suiker van de banketbakker.
  7. Bewaar de koekjes op een droge en vochtvrije plek, bijvoorbeeld in een koekjesdoos of dekschaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes