- 100 ml Water
- 450 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mamoul op tafel.
- Vul het midden van het koekje met ongeveer 2 theelepels van een van de vullingen.
- Breng de randen van het koekje omhoog en druk de vulling naar beneden. Vorm het deeg weer tot een bal.
- Maak een halvemaanvorm door het vouwen van het koekje in twee helften, vulling erin en weer dichtklappen. Druk goed aan.
- Leg de mamouls met de gladste zijde naar boven op een grote bakplaat. Plet de bal licht en maak een prettig model met een vork.
- Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven. Verwijder de mamoul uit de oven voordat ze beginnen te bruinen om te draaien.
- Koel de mamouls af op een draadrek en rol ze door de suiker van de banketbakker.
- Bewaar de koekjes op een droge en vochtvrije plek, bijvoorbeeld in een koekjesdoos of dekschaal.