Vietnamese loempias

Vietnamese loempias

Smulweb imageSmulweb

Stap in de Vietnamese keuken met deze overheerlijke loempia’s. Gevuld met knapperige wortel, noedels en gehakt. De perfecte mix van zoete en pittige smaken. Bak ze goudbruin, serveer met een sausje van chilisaus en geniet straks van de heerlijke smaken op je bord.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 200 g Cellofaannoedels

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vietnamese loempias op tafel.

  1. Week de cellofaannoedels in warm water tot ze zacht zijn geworden. Laat ze daarna uitlekken.
  2. Knip de cellofaannoedels in kleine stukjes met een keukenschaar of hak ze fijn in een keukenmachine, maar niet te fijn. Doe hetzelfde met de wortel, maar snijd deze niet te klein.
  3. Meng de cellofaannoedels, wortel en de rest van de ingrediënten door het rauwe gehakt.
  4. Leg een loempiavel diagonaal op een werkblad. Vouw een rand om en leg hier wat vulling op. Vouw beide zijkanten naar binnen en rol op tot een pijp van 3 cm dik. Rol ze niet te strak op om barsten tijdens het bakken te voorkomen.
  5. Verhit in een wok of hapjespan een laag olie van minimaal 4 cm diep. Bak de loempia's met een paar tegelijk krokant en gaar, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken tijdens het bakken.
  6. Laat de loempia's uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.
eet smakelijk